Бізнес переплатив 33 мільярди гривень податків - Яценюк

П'ятниця, 18 квітня 2014, 15:01

Кабінет міністрів скоротив обсяг переплат за податками, які були сформовані при попередньому уряді і колишньому керівництві Міністерства доходів і зборів, на 3,6 мільярда гривень при загальному обсязі переплат в 37 мільярдів гривень.

Про це заявив в ході виступу в парламенті прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"Станом на сьогоднішній день, ми скоротили переплати на 3,6 млрд гривень. При цьому ми відшкодували минулого місяця 3,7 млрд гривень з ПДВ, а в поточному місяці - 1,3 млрд гривень", - сказав Яценюк.

Він також підкреслив, що вже п'ять підприємств поставлені в чергу на відшкодування, а крім того, зараз готується реєстр підприємств, які не отримують автоматичного відшкодування.

Реклама:

"Я також дав доручення голові Держказначейства опублікувати відповідно до закону інформацію про підприємства, які отримали відшкодування ПДВ", - сказав глава уряду.

Раніше заступник міністра доходів і зборів Ігор Білоус зазначав, що обсяг переплат з податків і зборів в Україні протягом останніх кількох років становив близько 70 млрд гривень. Міндоходів зараз опрацьовує питання реалізації програми боротьби з тіньовим сектором економіки, яка дозволить викорінити явище переплат за податками і зборами в принципі.

Крім того, Міністерство фінансів не виключає можливості зарахування вже здійснених переплат за податками і зборами до поточних платежів, повідомив під час виступу в парламенті на Годині питань до уряду міністр фінансів Олександр Шлапак. 

"У нас було 37 млрд гривень за податковими переплатами, зараз залишилися 33 млрд гривень. Зараз ми домовилися про таке: тим, у кого є переплати наперед, ми зараховуватимемо до поточних платежів", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: