Раді пропонують ввести 10% ввізне мито на кокс і коксівне вугілля

П'ятниця, 18 квітня 2014, 10:30

7 депутатів пропонують Верховній раді ввести 10% ввізне мито на кокс, коксівне вугілля та напівкокс з кам'яного вугілля.

Про це йдеться в законопроекті № 4730 про внесення змін до Митного тарифу, затвердженого законом "Про Митний тариф України", зареєстрованому в Раді 17 квітня.

Ініціаторами законопроекту є Михайло Головко, Олег Панькевич, Михайло Блавацький, Андрій Міщенко ("Свобода"), Ксенія Ляпіна, Валерій Дубіль ("Батьківщина"), Сергій Каплін (фракція "Український демократичний альянс за реформи").

При цьому на даний момент текст законопроекту на сайті Ради відсутній.

Реклама:

Нагадаємо, асоціація "Укркокс" заявляє про готовність Міністерства енергетики та вугільної промисловості відкласти реалізацію ініціативи щодо введення обмеження імпорту коксівного вугілля.

Раніше Міненерговугілля виступило з ініціативою про введення квоти на імпорт коксівного і бітумінозного вугілля в розмірі 10,7 млн ​​тонн в 2014 році у зв'язку накопиченням вугілля на складах державних вуглевидобувних підприємств.

Наприкінці грудня 2013 Кабінет міністрів вирішив не вводити квоту на імпорт коксівного вугілля в 2014 році.

Наприкінці жовтня 2013 уряд збільшив квоти на імпорт в 2013 році коксівного вугілля на 1 млн тонн до 11,2 млн тонн і коксу на 0,09 млн тонн до 0,3 млн тонн.

13 березня 2013 Кабмін включив коксівне вугілля до переліку товарів, імпорт яких підлягає ліцензуванню, а також встановив квоту на його імпорт на 2013 рік в обсязі 10,2 млн тонн.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: