Facebook стане фінансовим сервісом

Вівторок, 15 квітня 2014, 09:53

Facebook мало бути просто соціальною мережею, в якій користувачі оновлюють статуси і розміщують фотографії котиків, компанія хоче стати фінансовим сервісом.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

Як повідомляється, Facebook готується надавати послуги з переказу коштів та електронних платежів. Всього через кілька тижнів компанія готується отримати дозвіл регулятора в Ірландії для запуску сервісу, який дозволить користувачам соцмережі зберігати гроші на своїх акаунтах, платити ними і обмінювати їх з іншими користувачами.

Дозвіл від Центрального банку Ірландії фактично дозволить Facebook стати електронною платіжною системою, пише FT.

Реклама:

Ця послуга буде доступна європейським користувачам соцмережі, якщо ті пройдуть процес паспортизації.

Крім того, компанія обговорює різні партнерства, які дозволять їй надавати міжнародний сервіс з переказу коштів в онлайні і за допомогою смартфонів. Переговори ведуться, за даними джерел FT, з компаніями TransferWise, Moni Technologies і Azimo.

Що стосується Azimo, то Facebook погодилася заплатити цій компанії 10 млн доларів, щоб найняти одного з її засновників і директора з розвитку бізнесу.

Представник Facebook сказав FT, що компанія не коментує "чутки і спекуляції".

Facebook хоче зміцнити свої позиції в країнах, що розвиваються і в цьому їй допоможуть такі популярні там грошові перекази, говорить людина, знайома зі стратегією компанії.

Нещодавно Facebook оголосила, що в Індії набрала більше 100 млн користувачів - ця країна стала найбільшим для компанії ринком після США.

У США у Facebook вже є дозвіл на деякі платіжні операції: наприклад, компанія може стягувати з користувачів гроші за покупки всередині додатків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: