Янукович і "свита" "відмили" 77,2 мільярда - Держфінмоніторинг

Четвер, 10 квітня 2014, 13:02

Держфінмоніторинг за результатами розслідування фактів відмивання грошей, одержаних від корупційних дій екс-президента України, колишнього уряду і пов'язаних з ними осіб, у березні поточного року направила до правоохоронних органів 126 матеріалів на 77,2 млрд гривень.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Держфінмоніторинг повідомив, що з 1 березня по 1 квітня поточного року концентрувався на розслідуванні фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання і привласнення державних коштів і майна колишнім президентом України, його близькими, а також посадовцями колишнього уряду і зв'язаними з ними особами.

"За результатами проведених розслідувань у березні до правоохоронних органів направлено 126 матеріалів, згідно з якими сума операцій, що підозрюються в легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, становить 77,2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

За результатами вжитих заходів Держфінмоніторинг у березні поточного року виявив на території України рахунки 67 фізичних осіб і заблокував кошти, при цьому загальна сума заблокованих коштів становить 2,2 млрд грн.

Зокрема, заблоковано кошти на банківських рахунках на суму 261,1 млн грн, 15 млн дол, 2,6 млн. євро і 0,4 млн російських рублів, дорогоцінні метали (золото і срібло) загальною вартістю 3 млн грн, а також акції загальною вартістю 1,1 млрд грн.

Крім цього, на банківських рахунках 7 юридичних осіб, пов'язаних з вищезазначеними фізособами, заблоковано кошти на загальну суму 630,9 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!