Apple і Samsung знову судитимуться

Понеділок, 31 березня 2014, 11:38

Компанії Apple і Samsung повертаються в зал субедних засідань в самому серці Кремнієвої долини, намагаючись довести свою правоту.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Як повідомляється, розгляд між Apple і Samsung є самим довгограючим і найбільш резонансним серед технологічних компаній, так як компанії фактично є двома лідерами мобільного сегменту і їх обсяги претензій перевалили за 1 млрд доларів.

"Сторони намагаються звинуватити один одного в порушеннях, намагаючись завдати шкоди один одному в самі болючі місця - брендові смартфони. Проте американська патентна юриспруденція дуже повільна і тому в 2014 році ми розглядаємо позови про смартфони, що випускалися до 2012 року", - говорить Флоріан Мюллер, патентний експерт.

Реклама:

Юристи двох компаній завтра зустрінуться в каліфорнійському федеральному суді міста Сан-Хосе. Веде розгляд федеральний суддя Люсі Ко, яка раніше вже присудила Apple 1 млрд доларів з гаманця Samsung, з чим остання, природно, не згодна.

Ко постановила, що Samsung порушила чотири значущих патенту Apple, пов'язаних із зовнішнім виглядом смартфона. Однак той випадок був пов'язаний зі смартфонами, які на сьогодні вже не продаються.

У процесі апеляційних слухань, юристам Samsung вдалося скостити суму до 929 млн доларів і на сьогодні апеляційний процес не завершений. Якщо майбутні нові слухання завершаться на користь Apple, то для Samsung це може означати ще більші виплати, так як тут зачіпаються вже нові моделі корейської компанії.

"Як у США, так і по всьому світу, Apple і Samsung зарекомендували себе як конкуренти на ринку смартфонів і жорсткі супротивники в залах судових засідань", - говорить Ко.

Відзначимо, що в минулому саме суддя наполягла на особистій зустрічі CEO Apple і Samsung Electronics, сподіваючись, що керівництво двох компаній-гігантів зможе домовитися. Не вийшло. Втім, після зустрічі CEO компанії заявили, що хоча угоди і не було досягнуто, компанії готові продовжувати пошук взаєморозуміння.

Суд ухвалив, що кожна зі сторін отримає по 25 годин на оприлюднення доказів, пов'язаних з новим процесом.

Зараз компанії концентр свою увагу на таких сферах, як сенсорне управління в смартфонах, автоматичне виправлення текстів в повідомленнях, отримання даних користувачів, а також робота з даними на основі одержуваної інформації користувача, такий як список дзвінків.

В Apple говорять, що технологія Google Quick Search Box, присутня в Galaxy Nexus - це порушення запатентованої технології голосового асистента Siri.

У позові Apple перераховуються майже десяток телефонів Galaxy та планшети Galaxy Tab, де каліфорнійська компанія спостерігає порушення своїх патентів. У свою чергу Samsung стверджує, що Apple порушує її патентовані технології на передачу даних, обробку аудіо, відео та фото в iPhone, iPod і комп'ютерах Mac.

На початку березня Ко вже відмовилася накласти заборону на американські продажі смартфонів і планшетів Samsung, оскільки не знайшла переконливими аргументи, надані юристами Apple.

В Apple говорять, що не згодні з таким рішенням суду і кажуть, що воно ставить під загрозу останні інновації компанії, такі як сканер відбитків пальців, який Samsung вже використовує в Galaxy S5 .

У Samsung говорять, що раніше Apple висловила готовність досягти мирової угоди, але лише в тому випадку, якщо корейська компанія буде платити роялті в розмірі 40 доларів на кожен проданий смартфон, з чим не погодилася вже Samsung.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!