Moody's змінило рейтинг держоблігацій Кіпру

Субота, 22 березня 2014, 11:59

Міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз кредитного рейтингу Республіки Кіпр з "негативного" ​​на "позитивний", залишивши його на рівні "Саа3" .

Про це пише "ИТАР-ТАСС".

У поширеному 22 березня повідомленні агентства це рішення пояснюється прийнятими кіпрською владою важливими кроками щодо скорочення бюджетного дефіциту та проведення заходів з фінансової консолідації в рамках стабілізаційної програми, погодженої в березні минулого року з міжнародними кредиторами.

Вона передбачає виділення острову фінансової допомоги в розмірі 10 млрд євро в обмін на жорсткі заходи з реструктуризації банківського сектора, включаючи закриття другого за величиною Кіпрського народного банку і рекапіталізацію найбільшого на острові Банку Кіпру за рахунок "стрижки" незастрахованих депозитів.

Реклама:

Дефіцит бюджету в 2013 році становив 5,4% в порівнянні з 6,4% у попередньому році, відзначило агентство.

Виконання урядом узятих на себе зобов'язань перед міжнародними кредиторами в особі ЄС і МВФ дає підстави для посилення впевненості у продовженні підтримки Кіпру, підкреслило Moody's.

Разом з тим, агентство попередило, що залишений без зміни рейтинг "Саа3" означає, що все ще зберігається "підвищений ризик дефолту Кіпру за своїми зобов'язаннями або затримки з виплатою боргів в середньостроковій перспективі, враховуючи високий рівень взаємозалежності економічних, банківських та бюджетних ризиків, з якими країна продовжує стикатися".

На думку експертів Moody's, у зв'язку з цим зберігається загроза продовження рецесії на Кіпрі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: