У НБУ кажуть, що банки Криму забезпечені готівковою гривнею

П'ятниця, 14 березня 2014, 17:15

Враховуючи ситуацію що склалася, деякі відділення банків у Криму і Севастополі встановили певні ліміти на зняття готівки населенням, проте в даний час банки регіону забезпечені готівковою гривнею в достатній кількості.

Про це повідомляється на сайті Національного банку України.

"В останні дні існували певні труднощі із забезпеченням готівкою банківських відділень регіону, що було пов'язано із заходами безпеки по їх перевезенню до Криму... На сьогодні Головне управління Національного банку в АРК і банківські відділення в АРК і Севастополі забезпечені необхідною кількістю готівкової гривні", - йдеться в повідомленні.

При цьому Нацбанк закликає громадян не піддаватися на інформаційні провокації щодо розрахунків і будь-яких обмежень на території регіону. Згідно з чинним законодавством, єдиним законним засобом платежу на території України є національна валюта - гривня.

Реклама:

Також повідомляється, що Нацбанк доручив своєму управлінню в регіоні посилити моніторинг ситуації по банківській мережі. Зараз в регіоні здійснюється постійний контакт з керівниками банківських установ, що працюють в регіоні, і в разі потреби в оперативному порядку проводяться наради та приймаються відповідні рішення.

Нацбанк підкреслив, що керівництво регулятора і його Головного управління в АР Крим здійснюють посилений моніторинг і контроль ситуації в банківських установах регіону.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!