ЄБРР збільшив кількість грантів для бізнесу в Україні

Четвер, 13 березня 2014, 11:24

Європейський банк реконструкції та розвитку збільшив грантову підтримку для малого та середнього бізнесу в Україні.

Про це повідомляє менеджер Групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Наталія Бандера.

"ЄБРР збільшив кількість грантів для малих і середніх підприємств в Україні. Тому цього року ми плануємо підтримати близько 100 підприємств, заявки вже приймаємо", - говорить вона.

Бандера пояснила, що ЄБРР у ​​рамках грантової підтримки допомагає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих консультантів, здатних якісно перетворити їхній бізнес, і надає гранти для часткової компенсації оплати послуг консультантів.

Реклама:

"Консультації предоставляють в спеціалізованих галузях знань, у тому числі стратегія, маркетинг, управління фінансами, організаційне та операційне розвиток, управління якістю, раціональне енергокористування, охорона навколишнього середовища і т.д", - каже менеджер групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні.

Вона підкреслила, що консультування дуже важливо для розвитку малого та середнього бізнесу.

"Малий і середній бізнес є основним драйвером розвитку економіки, зайнятості населення. Але у таких компаній не вистачає інновацій, засобів, знань, щоб розвиватися і ставати більш конкурентноздатними", - говорить Бандера.

За її словами, ЄБРР не тільки допомагає компаніям залучити висококваліфікованих консультантів і компенсувати оплату їх послуг.

"Ми виступаємо гарантом професійного консалтингу. Наша мета - створити в Україні стійкий конкурентний ринок консультування з ведення бізнесу", - зазначила експерт.

За її словами, консультаційні проекти дуже успішні.

"Ми оцінюємо консультаційні проекти через рік після їх завершення. І результати вражають. Наприклад, 26% українських малих і середніх підприємств збільшили свій дохід на 45%, 24% - збільшили продуктивність на 30%, 19% - підписали нові контракти, 15% - розширили асортимент своєї продукції, 13% - залучила фінансування середньому на 800 тис євро кожне" , - говорить Бандера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: