ЄБРР обіцяє продовжити кредитування енергопроектів в Україні

Вівторок, 11 березня 2014, 14:41

Європейський банк реконструкції та розвитку продовжить кредитування інвестиційних проектів в енергетичній сфері України.

Про це повідомив віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт в ході зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Проданом, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням прес-служби Міненерговугілля, для більш ефективної та продуктивної співпраці сторони вирішили визначити основні напрями, пріоритети подальших відносин і стратегію залучення коштів на найближчі роки з метою реформи енергетичної галузі України відповідно до європейських стандартів.

За даними прес-служби, в ЄБРР повідомили про намір кредитувати інвестиційні проекти на період до 2020 року, зазначивши можливість збільшення обсягів фінансування за наявності відповідних проектів.

Реклама:

Банкір також повідомив про готовність надати експертну підтримку Міненерговугілля для вирішення термінових завдань.

У свою чергу Продан поінформував про намір української сторони завершити до кінця поточного тижня формування переліку пріоритетних проектів, для реалізації яких необхідно залучення допомоги ЄБРР.

Глава Міненерговугілля підтвердив готовність уряду завершити всі необхідні процедури для ратифікації угод передбачають реалізацію "Комплексної зведеної програми підвищення безпеки АЕС України".

У ході бесіди також було зазначено, що ЄБРР готовий сприяти в залученні інших міжнародних фінансових організацій для стабілізації економіки та врегулювання ситуації, що склалася в державі, відзначили в Міненерговугілля.

Нагадаємо, ЄБРР в 2013 році скоротив вкладення в Україну на 12,2%, до 820 млн євро, а в 2012 році - на 8,4% порівняно з 2011 роком, до 934 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!