Україна заборгувала "Газпрому" близько 2 мільярдів

Субота, 1 березня 2014, 11:28

Заборгованість НАК "Нафтогаз України" перед російським "Газпромом" за природний газ становить близько 2 млрд доларів.

Про це повідомив міністр палива та вугільної промисловості Юрій Продан, передає "Інтерфакс-Україна".

"Заборгованість ми застали значну. Вона на сьогоднішній день становить близько 2 млрд доларів", - сказав він журналістам у Києві в суботу.

Міністр підкреслив, що в свою чергу борг теплокомуненерго перед "Нафтогазом" досяг 25 млрд гривень, крім якої існує ще заборгованість приватних газотрейдерів.

Реклама:

"Заборгованість газотрейдерів , я маю на увазі Курченко (власник групи компаній СЄПЕК), близько 2 млрд гривень: був відвантажений газ, а гроші не отримані. Я думаю, там працює прокуратура" , - сказав Продан.

Говорячи про ціну імпорту російського газу, він нагадав, що в березні його вартість буде такою ж, як і в лютому - 268,5 доларів за 1000 куб. м, а в другому кварталі, якщо не вдасться домовитися про продовження цієї ціни, вона може повернутися назад 400 доларі за 1000 куб. м.

Міністр зазначив, що в даний час "Нафтогаз України" проводить активні переговори з "Газпромом" про збереження нинішньої ціни, додавши, що на рівні міністрів контакти поки відсутні через небажання встановити їх з російського боку.

Нагадаємо, офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,549 мільярда доларів, при такому рівні боргу та оплати країна може не зберегти чинну знижку на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!