Нацбанк у п'ятницю купує валюту на міжбанку

П'ятниця, 7 лютого 2014, 15:25

Національний банк України після періоду значних інтервенцій для утримання гривні від надмірної девальвації в п'ятницю перейшов до купівлі валюти.

Про це повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Олена Щербакова на брифінгу в НБУ в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому вона не уточнила, в яких обсягах і за яким курсом здійснюються ці інтервенції.

Водночас присутні на зустрічі з керівництвом Нацбанку в цей день банкіри повідомили, що НБУ проводить покупку за курсом 8,55 гривень за долар.

Реклама:

Коментуючи курсову динаміку в перехідний період, коли, згідно з постановою Нацбанку № 49, клієнти 5 днів не зможуть купувати валюту на міжбанку, але змушені будуть продавати валютні надходження в рамках обов'язкового продажу, банкіри припустили, що НБУ буде викуповувати зайву валюту з ринку, щоб не допустити надмірного ситуативного укріплення гривні.

"Ми домовилися про тижневу паузу: ми будемо проводити з банками консультації щодо впровадження постанови", - сказала Щербакова.

Як повідомлялося, Нацбанк за підсумками торгів у четвер встановив на п'ятницю, 7 лютого, офіційний курс 8,708 гривень за долар.

У період максимальної девальвації на початку цього тижня курс гривні опускався нижче позначки 9 гривень за долар, досягаючи найнижчих значень з лютого 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!