Moody's підтвердило базову оцінку кредитоспроможності "ПриватБанку"

Середа, 5 лютого 2014, 16:44

Moody's Investors Service підтвердило базову оцінку кредитоспроможності "Приватбанку" на рівні "Саа1", що на один щабель вище суверенного рейтингу державних облігацій України - "Саа2".

Про це повідомила прес-служба банку, пише "УНІАН".

Згідно з повідомленням, таке виключення для "ПриватБанку" з глобальної методики оцінки фінансових інститутів обумовлено консервативною політикою управління ризиками "ПриватБанку" щодо суверенних вкладень з відсутністю прямих і непрямих інвестицій в державні зобов'язання, помірним рівнем диверсифікації бізнесу за межами України і обмеженої залежністю від оптових боргових ринків.

Нагадаємо, 3 лютого Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг України до рівня "Caa2" з "Caa1" з негативним прогнозом.

Реклама:

28 січня міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's у зв'язку зі складною політичною ситуацією знизило рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті до "ССС+/С" з негативним прогнозом.

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's зберегло оцінки власної кредитоспроможності "ПриватБанку" SACP на рівні ("b+"), що на 3 значення вище суверенного рейтингу України.

Основними власниками банку є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський, прямо володіють 34,1929% і 33,8554% акцій банку відповідно, а також через компанію Triantal Investments Ltd (Кіпр, 24,9900% акцій).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!