Apple тестує способи зарядки мобільних пристроїв

Понеділок, 3 лютого 2014, 15:19

Каліфорнійська Apple вже досить давно експериментує зі способами зарядки переносної електроніки і мобільних гаджетів.

Про це пишуть "Весті.економіка".

Газета The New York Times з посиланням на знайомі з планами Apple джерела повідомляє, що компанія проводила безліч тестів сонячних батарей.

Однак даний спосіб підзарядки акумулятора мобільних пристроїв виявився досить непрактичним. адже далеко не всі використовують свої смартфони і планшети виключно на вулиці, а штучні джерела світла не дозволяють настільки ефективно відновлювати заряд батареї.

Реклама:

Це спонукало компанію Тіма Кука звернути увагу і на інші технології. Останнім часом Apple експериментує з методом магнітної індукції, а також з зарядкою від рухів руки користувача, який знайомий виробникам наручних годин.

Компанія Seiko, наприклад, вже давно пропонує для своїх продуктів серії Kinetic технологію підзарядки акумулятора від обертання маховика, кінетична енергія якого перетворюється генератором в електричну.

Зрозуміло, "розумні" годинники будуть споживати більше електроенергії, але тут на допомогу може прийти оптимізація процесів.

Індуктивний спосіб підзарядки (або бездротової зарядки), який використовують деякі виробники смартфонів, незручний тим, що годинник доведеться тримати в безпосередній близькості від зарядної станції. І якщо працівникам офісу такий варіант згодиться, то прихильники рухливого способу життя можуть страждати від цих обмежень.

Сьогодні поки що складно сказати на якому з варіантів зупиниться Apple, однак не можна виключати і можливість суміщення технологій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!