Мінфін Кіпру пом'якшив контроль над банківськими операціями

П'ятниця, 21 лютого 2014, 20:34

Мінфін Кіпру пом'якшив контроль над банківськими операціями усередині країни.

Про це пише ИТАР-ТАСС.

Згідно з прийнятою Міністерством фінансів республіки постановою, знімаються всі обмеження на термінові вклади.

Крім цього підвищуються дозволені обсяги банківських операцій без пред'явлення повідомних документів для фізичних осіб з 15 тисяч євро до 20 тисяч євро для юридичних осіб з 75 тисяч євро до 100 тисяч євро.

Реклама:

Ослаблення заходів контролю не торкнулося обмежень на зняття грошей у банкоматах країни, а також вільного вивозу за межі країни понад 3 тисяч євро. Як і раніше не дозволяється переводити в готівку чеки. Зберігається жорсткий контроль за закордонними операціями.

Жорсткий контроль за рухом капіталу був введений на Кіпрі в кінці березня 2013 року після рішення Єврогрупи про "стрижку" депозитів в провідних банках країни в обмін на надання владі антикризової допомоги в розмірі 10 млрд євро.

Заходи з обмеження банківських операцій були необхідні для запобігання виведенню власниками коштів зі своїх рахунків за кордон. Такі заходи, які були застосовані вперше в історії Євросоюзу, завдали колосального удару по діловій активності в країні і привели до різкого спаду в економіці і зростання безробіття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: