"Агрофінфонд" займатиметься інвестуванням сільського господарства

Понеділок, 17 лютого 2014, 09:38

Аграрний фонд вирішив займатися новою діяльністю - наданням фінансових послуг сільськогосподарським товаровиробникам.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Аграрний фонд повідомив в системі розкриття інформації НКЦПФР про створення дочірнього підприємства "Агрофінфонд".

Рішення про це Міністерство аграрної політики та продовольства прийняло 13 лютого. Нова структура надаватиме сільськогосподарським товаровиробникам фінансові послуги, зокрема лізингові, а також керувати фондами.

Реклама:

Слід зазначити, що в січні АФ вже заснував одне дочірнє підприємство - "Агрофонд-зерно", яке повинно займатися торгівлею і переробкою зернових культур.

Раніше ці функції виконував безпосередньо АФ, однак після створення "дочок" фонд зосередиться на своїй основній функції - товарних інтервенціях, за допомогою яких держава регулює ринок продовольства.

Як розповів виданню в.о. міністра аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, головним завданням "Агрофінфонду" стане зниження вартості позикових коштів для виробників.

"Завдяки цьому вони зможуть залучити гроші дешевше банківських кредитів", - зазначив він.

"Агрофінфонд" повинен буде працювати на умовах державно-приватного партнерства, а кошти будуть видаватися на фінансування першочергових проектів в агропромисловому комплексі України.

Мова йде в першу чергу про інфраструктурні проекти, тваринництво, насінництво та виробництво засобів захисту рослин, а також придбанні сільгосптехніки в лізинг.

"Принцип передбачається такий, що третина коштів буде надавати держава, третина - покриватися за рахунок сільгосптоваровиробника, а третина - за рахунок приватних інвестицій", - розповів Присяжнюк.

"Агрофінфонд" претендує на отримання частини з 50 млрд гривень, які уряд планує залучити під держгарантії на реалізацію програм активізації економіки в 2014 році.

"Передбачається, що "Агрофінфонд" буде консолідувати навколо себе комерційні лізингові компанії, які й будуть фінансувати сільгосптоваровиробників", - говорить директор департаменту економічного розвитку аграрного ринку Мінагропроду Віталій Саблук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!