ЗМІ знайшли в Криму будівельний бізнес голови Міноборони

П'ятниця, 14 лютого 2014, 16:55

Одним з найпомітніших забудовників в Севастополі – компанія "Парангон" – входить до сфери впливу Міністра оборони Павла Лебедєва.

Про це йдеться в розслідуванні Центру політичних студій та аналітики (ЦПСА) та бюро журналістських розслідувань "Свідомо".

Зокрема, з компанією "Парангон" пов'язують аквапарк "Зурбаган", житлові комплекси "Аркадія", "Репіна, 19", клубний дім "Перлина" і ще десятки об'єктів в Севастополі.

 

На сайті "Парангону" також зазначається, що компанія є підрозділом промислової інвестиційної групи транспортного машинобудування "Інтер Кар Груп".

Реклама:

Водночас, за даними "Інформаційного-ресурсного центру", де міститься інформація про підприємства і їхніх засновників, йдеться про те, що "Інтер Кар Груп" заснована ТОВ "Компанія з управління активами "Парангон" і компанією "Толіварія ЛТД".

Поряд з цим, зазначається в розслідуванні, у 2005 році до складу засновників "Інтер Кар Груп" входила і ТОВ "Софія-Інвест". Її засновниками, за даним "ІРЦ", є чотири компанії, одна з них– ТОВ "Укркомплект Плюс".

Співзасновниця останньої фірми – Людмила Лебедєва – депутат Севастопольської міської ради та дружина міністра оборони Павла Лебедєва.

В розслідування також зазначається, що Лебедєв і сам входив до складу співзасновників іншої компанії ТОВ "Софія-інвест", ще в 2004 році.

 
 

Як відомо, 21 листопада Кабінет міністрів поповнив перелік військових земель, які можна продавати, новими об'єктами. Це 96 військових містечок або його частин, що можуть бути відчужені разом з розташованим на них нерухомим майном.

Мова йде про десятки гектарів землі ледь не в кожному регіоні України. Нетронуті тільки чотири області - Кіровоградська, Сумська, Тернопільська та Хмельницька.

Натисніть для збільшення 

В Міністерстві пояснили, що зазначений перелік готувався Головним квартирно-експлуатаційним управлінням спільно з Департаментом відчуження військового майна Міністерства оборони України із числа військових містечок, які були вивільнені у процесі реформування Збройних Сил.

Також у Міноборони запевняють, що продавати колишні військові містечка будуть на земельних торгах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!