Присяжнюк хоче відновити експорт курятини до Саудівської Аравії

Середа, 12 лютого 2014, 16:19

Україна зацікавлена ​​у відкритті ринку Саудівської Аравії для вітчизняної курятини, а також нарощуванні експорту зернових і соняшникової олії.

Про це йшла мова на зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з надзвичайним і повноважним послом Королівства Саудівська Аравія в Україні Джудіт Алхазалом.

За словами Присяжнюка, Саудівська Аравія залишається для України важливим торговим партнером в аграрній сфері.

"Ми вже успішно експортуємо на цей ринок зернові, соняшникову олію, яйця. І Україна може збільшити поставки цих груп товарів до Саудівської Аравії. Водночас, це єдиний ринок серед країн Близького Сходу, який залишається закритим для нашої курятини. Тому пропоную якнайскоріше вирішити всі необхідні питання для відкриття поставок м'яса птиці до Саудівської Аравії", - зазначив міністр.

Реклама:

Він також зазначив, що необхідно зняти заборону на ввезення м'яса птиці, введену в 2008 році.

Також міністр додав, що перспективним залишається співпраця України та Саудівської Аравії в такому напрямку тваринництва, як вівчарство.

Зокрема, це створення на території України підприємств з вирощування молодняку ​​овець для експорту до Королівства. У свою чергу, посол Королівства Саудівська Аравія в Україні подякував за співпрацю та наголосив на необхідності його поглиблення.

Також сторони обговорили питання, пов'язані з проведенням 25-26 березня 2014 року в Саудівській Аравії чергового засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

У 2013 році двостороння торгівля сільськогосподарською продукцією між Україною та Саудівською Аравією становила 428 млн доларів. З них злаки - 356 млн доларів, соняшникова олія - ​​69 млн доларів, яйця птиці - 1,5 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: