"Сумихімпром" демонструє збитки шостий рік поспіль

Вівторок, 11 лютого 2014, 10:26

У 2013 році ПАТ "Сумихімпром" скоротило дохід на 32,5% , до 1,41 млрд гривень, чистий збиток становив 200,6 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні підприємства в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, випуск двоокису титану знизився на 17% (до 32,6 тис тонн), міндобрив - на 45,7% (до 206,546 тис тонн).

Таким чином, минулий рік для "Сумихімпрому" став шостим поспіль, коли підприємство генерує збитки.

Реклама:

Згідно з планом - графіком приватизації на 2014 рік, ФДМ планує оголосити конкурс з приватизації 92,75% акцій "Сумихімпрому" вже в травні, пише видання.

За даними фонду, стартова ціна визначена на рівні 405-406 млн гривень. Однак майбутній інвестор також зобов'язаний буде погасити борги підприємства на суму більш ніж 1,5 млрд гривень, уточнили у ФДМ.

Group DF Дмитра Фірташа є фактично єдиним претендентом на актив.

У Group DF підтвердили інтерес до активу.

"Сумихімпром" здатне виробляти різні міндобрива, такі як NPK, амофос. Тому у випадку покупки підприємства Group DF може істотно посилити і доповнити свій бізнес з виробництва добрив", - повідомили в прес-службі групи.

Крім того, на думку представників Group DF, підприємство може бути важливо з точки зору консолідації українських титанових підприємств у вертикально-інтегрований холдинг.

Нагадаємо, востаннє завод отримував прибуток у розмірі 1,4 млн гривень при доході 971,7 млн гривень в 2007 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: