Bank of America виплатить інвесторам 8,5 мільярда компенсації

Субота, 1 лютого 2014, 14:06

Угода, відповідно до якої Bank of Americа виплатить інвесторам 8,5 млрд доларів як компенсацію збитків, схвалив нью-йоркський суд.

Про це пише "ИТАР-ТАСС ".

Суддя Барбара Кепнік визнала справедливою цю домовленість, укладену в червні 2011 року між одним з найбільших банків США та інвесторами, в числі яких Федеральний резервний банк Нью-Йорка, іпотечна компанія Freddie Mac, фінансові компанії Pimco Investment Management і Blackrock Financial Management.

Інвестори вимагали від Bank of Americа відшкодування збитків, понесених ними за іпотечними облігаціями компанії Countrywide financial, придбаної фінансовим інститутом в 2008 році.

Реклама:

Як повідомляється, Countrywide financial продавала інвесторам іпотечні облігації, які не відповідали стандартам якості, що призвело до різкого падіння вартості цінних паперів з початком фінансової кризи.

За даними американської влади, керівництво Countrywide financial знало про які мали місце порушення, але не повідомляло він них . Дана практика продажу неякісних іпотечних кредитів тривала і впродовж 2009 року - вже після того, як організація була куплена Bank of Americа.

Як зазначає американська газета Wall Street Journal, той факт, що суд схвалив угоду, "є великим успіхом" для Bank of Americа.

Видання підкреслює, що, таким чином, "знімається майже половина претензій, щодо банку у зв'язку з продажем іпотечних цінних паперів приватним інвесторам перед обвалом на ринку житла в США".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: