Частка Android-смартфонів досягла 69%

Середа, 29 січня 2014, 09:52

Станом на IV квартал 2013 року частка Android-смартфонів становить 69,5% проти 23,7 у Apple.

Такі дані наводяться в звіті аналітичної компанії Kantar, передають "Вести.ru".

Як наголошується, Android продовжує домінувати в Європі, демонструючи константне зростання в цьому регіоні, а також в Америці, Китаї та Японії. Apple, згідно з даними, свою частку, навпаки, втрачає.

Однак на ключових ринках позиції "яблучної" компанії все ще досить міцні: в США - 43,9%, Великобританії - 29,9%, Китаї - 19%.

Реклама:

Що стосується Windows Phone, її ринкова частка за рік також збільшилася. У Європі вона зросла з 5,6% до 10,3%. Інші ринки теж виявилися сприятливими для фінської компанії, крім США, Китаю і Південної Америки, де частка WP становить 4,9%.

У звіті також вказується, що південнокорейська компанія Samsung, яка домінує на ринку Android-смартфонів і планшетів, починає відчувати тиск з боку інших виробників. Показник продажів в Європі знизився приблизно на 2,2% і тепер становить 40,3%. Проте в Китаї продажі показали невелике зростання, де їх частка тепер становить 23,7%.

Домінік Саннебо, стратегічний директор Kantar Worldpanel ComTech, коментує: "Не дивно, що більшість концентрується на продажах в Китаї, але поки що місцеві бренди займають лідируючі позиції в цьому регіоні. У грудні виробник Xiaomi зміг обігнати Apple і Samsung.

За його словами, це дійсно вражаюча динаміка для компанії, утвореної лише в 2010 році і яка реалізує свої пристрої в основному через інтернет-магазин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!