Думка експерта: Фіскальна система перетворилася на знаряддя шантажу і розправи

Вівторок, 28 січня 2014, 14:50

Закони, прийняті з порушенням процедури голосування 16 січня, не лише фактично знищують свободу в інтернеті, але й змушують IT-компанії оплачувати інструменти контролю над свободою слова в мережі з власної кишені.

Про це заявила керуючий директор венчурного фонду TA Venture Вікторія Тігіпко.

За її словами, це остання крапля для всіх, кому і так доводиться вести бізнес в умовах тотальної корупції та правового свавілля.

"Фіскальна система перетворилася на знаряддя шантажу і розправи. Ми платимо і будемо платити податки. Але ми не хочемо відкладати "на чорний день", щоб відкупитися, коли до тебе в будь-який момент постукають з ордером на обшук. Невпевненість у завтрашньому дні призводить до "валізних настроїв" та відтоку мізків. Ми боремося з цим явищем не перший рік, незважаючи на приголомшливу статистику: Україна на 112 місці у світі за легкістю ведення бізнесу і на 144 місці за рівнем корупції", - заявила вона.

За словами Тігіпко, у цих умовах українське IT-співтовариство не може залишатися осторонь.

Реклама:

"Ми повинні консолідувати зусилля, щоб: публічно і відверто озвучити свою позицію про необхідність корінних змін в країні - висловитися в соціальних мережах, медіа, публічних листах, зверненнях; вимагати не доопрацювання, а повного скасування закону Колесніченка - Олійника від 16-го січня 2014 року; підтримати мирне вирішення конфлікту", - сказала Тігіпко.

Вона підкреслила, що зусилля потрібно консолідувати, щоб запобігти розколу країни; звернутися до міжнародного бізнес-співтовариства і лідерів громадської думки інших країн, щоб привернути увагу до ситуації в Україні; ініціювати програму швидких і рішучих реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією та створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!