Азаров готовий доводити Росії безпеку розробки сланцевого газу

Середа, 22 січня 2014, 09:48

Ціна на російський природний газ в 268,5 доларів за 1 тис. куб. м зберігає інтерес до розробки сланцевого газу в Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" у вівторок.

"Ми не відмовимося від робіт, пов'язаних з видобуванням сланцевого газу. 268,5 доларів за тис. куб. м - це конкурентна для сланцевого газу ціна. Якби ціна була менша, наприклад, 160 доларів, виникли б питання", - пояснив він.

Прем'єр нагадав, що українська влада протягом тривалого часу проводили підготовку до розробки родовищ сланцевого газу і уклали угоди з всесвітньо відомими компаніями в цій сфері, і мають намір продовжити таку політику.

Реклама:

Азаров підкреслив, що зроблені екологічні експертизи підтверджують безпеку видобутку сланцевого газу для України та її сусідів.

"Якщо для Харківської області вони (розробки) не будуть становити загрозу, то чому представлятиме загрозу для Бєлгородської, яка за десятки кілометрів розташована?", - зазначив він.

Водночас прем'єр сказав, що українська сторона готова розглянути всі зауваження Мінприроди Росії, дати на них детальні відповіді і навіть створити спільні комісії.

"Ми ніколи не відмовимося використовувати ті колосальні запаси сланцевого газу, які є в Україні, якщо це можливо і екологічно безпечно", - підкреслив Азаров.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: