Lenovo хоче купити серверний бізнес IBM

Вівторок, 21 січня 2014, 09:34

Китайський виробник комп'ютерів Lenovo відновив переговори про покупку частини серверного бізнесу американської IBM.

Офіційно інформацію підтверджує тільки Lenovo, і сума угоди поки не відома, але Reuters, Bloomberg і Wall Street Journal розкривають деякі деталі, пишуть "Вести.ru".

Lenovo розповіла про угоду у вівторок, і акції компанії тут же підскочили на 3%.

Як наголошується, Lenovo і IBM вже обговорювали можливість угоди з придбання серверного бізнесу нижчого цінового сегмента в минулому році, але не змогли домовитися про ціну.

Реклама:

За даними Wall Street Journal, в 2013 році китайці оцінили підрозділ, що випускає сервери на архітектурі x86, менш ніж в 2,5 млрд доларів.

Як повідомлялося, в 2005 році Lenovo купила у IBM підрозділ, що займається виробництвом персональних комп'ютерів. За новий актив китайці віддали 1,25 млрд доларів і також взяли на себе боргові зобов'язання IBM у розмірі 500 млн доларів. З тих пір знамениті ноутбуки ThinkPad випускаються під брендом Lenovo.

Цікаво, що раніше цього місяця з'явилася інформація про те, що на серверний бізнес IBM претендує Dell, яка минулого року пішла з відкритого фондового ринку, пише видання.

Також наголошується, що якщо актив таки дістанеться компанія Lenovo, то вона зможе конкурувати з HP і Dell, які отримують левову частку прибутку від продажу серверів.

На ринку персональних комп'ютерів китайці вже обійшли конкурентів і спробують утриматися на першому місці за обсягом продажів, паралельно знаходячи нові можливості для експансії в нових нішах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: