IBM вкладе 1,2 мільярда доларів в розширення датацентрів

П'ятниця, 17 січня 2014, 19:09

Корпорація IBM повідомила, що направляє 1,2 мільярда доларів на розширення її інфраструктури датацентрів, призначених для роботи хмарних середовищ.

Про це повідомляє "CyberSecurity".

Генеральний директор IBM Softlayer Ленс Кросбі каже, що для корпорації в довгостроковій перспективі буде важливо мати велику кількість датацентрів по всьому світу.

"Ми хочемо розуміти, що хмара дійсно здатна трансформувати IBM", - говорить він.

Реклама:

Як наголошується, цього року IBM має намір відкрити 15 нових датацентрів, більш ніж подвоївши хмарну ємність, яка була на момент покупки компанії SoftLayer торік.

Крім того, IBM планує об'єднати кілька датацентрів самої компанії з датацентрами Softlayer та іншими потужностями, які працювали як в інтересах самої IBM, так і в інтересах клієнтів останньої.

Видання зазначає, що до недавнього часу IBM була відносно неспішним гравцем на ринку публічних хмарних сервісів.

Інші компанії, такі як Amazon Web Services або Microsoft, значно активніше пропонували свої послуги кінцевим споживачам. Зараз у IBM вирішили також виходити на ринок кінцевих споживачів і вважають це логічним кроком для компанії.

За інформацією видання, з 2007 року IBM придбала понад півтора десятка компаній з хмарним програмним забезпеченням, витративши на покупки понад 7 млрд доларів. Однак саме придбання Softlayer зіграло ключову роль у розвитку хмарного напрямку бізнесу корпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: