Кабмін пропонує продовжити дію нульового ПДВ при операціях із зерном

Понеділок, 13 січня 2014, 17:42

Кабінет міністрів ініціює продовження норми про звільнення від ПДВ операцій із зерновими і технічними культурами до 1 січня 2016 року.

Відповідний законопроект №3863 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування податком на додану вартість деяких операцій із зерновими і технічними культурами" зареєстрований в парламенті 11 січня.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, він розроблений у зв'язку з необхідністю зменшення ризиків розбалансування держбюджету 2014 року.

Як відомо, 19 грудня 2013 року Верховна рада ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу (про ставки окремих податків і податкових пільг), яким з 1 січня 2014 року на постійній основі вводиться справляння ПДВ при операціях із зерновими і технічними культурами за умови, що їх здійснюють сільгоспвиробники або підприємства, які безпосередньо купили у них ці ​​культури.

Реклама:

У пояснювальній записці до урядового законопроекту з цього приводу сказано: "з 1 січня 2014 року фактично весь експорт зерна і технічних культур, вироблених в Україні, буде обкладатися із застосуванням нульової ставки ПДВ з правом на бюджетне відшкодування, що не сприятиме збереженню ресурсу бюджету".

Закон, у разі його прийняття, набуде чинності з першого лютого поточного року.

Як повідомлялося, ряд українських агрокомпаній підтримав рішення депутатів відновити відшкодування ПДВ при експорті зерна.

До 1 січня 2014 року діяв нульовий ПДВ при операціях із зерном.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!