Білорусь заборонила ввезення свинини з Луганської області

П'ятниця, 10 січня 2014, 10:42

Білорусь упровадила заборону на постачання свинини з Луганської області у зв'язку з виникненням осередку африканської чуми свиней.

Про це йдеться у вказівці департаменту, розміщеній на сайті відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Департамент ветеринарного та продовольчого нагляду Мінсільгосппроду повідомляє, що, за інформацією Міжнародного епізоотичного бюро, на території Луганської області України зареєстровано випадок захворювання сприйнятливих видів тварин на африканську чуму свиней. Патологічний матеріал відібрано від загиблого дикого кабана", - йдеться у вказівці.

У документі зазначається, що з 9 січня вводяться тимчасові обмеження на ввезення на територію Білорусі з Луганської області України живих свиней, свинини, зокрема м'яса диких кабанів, продуктів переробки, шкіряного, рого-копитної та кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів, уживаного обладнання для утримання, забою і обробки свиней.

Реклама:

У департаменті також наголосили на необхідності вжиття "додаткових заходів контролю для забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, а також свинарських ферм і господарств усіх форм власності".

Вірус АЧС виявлено в Луганській області на кордоні з РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: