Лукашенко відмовився продавати оборонний завод російській компанії

П'ятниця, 6 грудня 2013, 19:24

Білоруський президент Олександр Лукашенко знову охолодив запал Москви, яка прагне посилити свої позиції в союзній державі, запропонувавши не віддавати Мінський завод колісних тягачів, якого Кремль бачить партнером КамАЗа.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Reuters".

За інформацією видання, Мінський завод колісних тягачів виробляє військову техніку, одним з основних покупців якої є Росія .

"Мене дивує те завзяття, з яким сьогодні не знаю уряд чи завод хочуть його продати. Я, звичайно, категорично проти цього", - сказав Лукашенко, якого цитує держінформагентство БелТА.

Реклама:

У червні російський посол в Білорусії сказав, що союзники обговорюють об'єднання активів білоруського заводу з найбільшим російським виробником вантажівок, партнером німецького Daimler. Москва говорила в травні, що в принципі домовилася з Мінськом про покупку заводу тягачів.

"Ви подумайте дуже серйозно... І, якщо продавати, то треба продавати не споживачам", - сказав Лукашенко.

Як наголошується, Білорусія яка заборгувала Москві і Міжнародному валютному фонду мільярди доларів домагається нової фінансової допомоги від Росії, яка просить взамін привабливі активи і розширення військового співробітництва.

Але Лукашенко дезавуював весняні заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу про те, що Москва вже в 2013 році розмістить в Білорусії свої військові літаки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: