У США хакери вкрали ПІН-коди банківських карток десятків мільйонів людей

Субота, 28 грудня 2013, 12:00

Хакерам вдалося викрасти не тільки номери кредитних і дебетових карт десятків мільйонів покупців, а й ПІН-коди до цих карт.

Про це передає "ІТАР-ТААС" із посиланням на повідомлення американської торговельної мережі Target.

Водночас, представник Target Моллі Снайдер заявила, що "ПІН-коди були викрадені в зашифрованому вигляді, у зв'язку з чим для банківських рахунків клієнтів загрози немає".

За даними торговельної мережі, виявилася вкрадена й інша важлива інформація: імена власників карт, дати закінчення терміну дії, а також "код безпеки", що указується на зворотній стороні картки.

Реклама:

Як раніше повідомила Target, штаб-квартира якої знаходиться в Міннеаполісі, жертвами хакерів стали близько 40 млн осіб, які робили покупки з 27 листопада по 15 грудня цього року.

Торгова мережа негайно повідомила про подію американській влади. В даний час компанія розслідує інцидент за участю представників Секретної служби і мін'юсту.

Target є третьою за величиною торговою мережею США і нараховує 1,9 тис магазинів по всій країні. За словами експертів, нинішній витік персональних даних стала другою за масштабами в історії країни.

У 2005-2006 роках у розпорядження кіберзлочинців потрапила інформація про 94 млн кредитних карт, якими користувалися покупці іншої великої американської торгової мережі, TJX.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!