Apple затіває нову патентну сутичку з Samsung

П'ятниця, 27 грудня 2013, 16:34

Каліфорнійська Apple знову починає спроби заборонити продаж ряду пристроїв Samsung на території США.

Про це пишуть "Вести.ru".

Цього разу в поле зору Apple потрапили більш ніж 20 моделей смартфонів і планшетів Samsung, включаючи Galaxy S 4G і Galaxy Tab 10.1. Ця продукція, за словами представників Apple, порушує її патенти.

В американській компанії заявили, що заборона на продаж вищепереліченої продукції Samsung дозволить захистити інтереси Apple і запобігти можливі порушення її патентних прав.

Реклама:

Як зазначають західні ЗМІ, навіть якщо Apple доб'ється свого, то серйозного удару по Samsung це не завдасть. Заборонити продажі нових пристроїв компанія Тіма Кука не зможе  а старі моделі-порушники вже і так поступово покидають полиці магазинів.

Як повідомлялося, в серпні 2012 року суд засудив Samsung до штрафу в 1,05 млрд доларів. Потім окружний суддя Люсі Кох скоротила суму на 450 млн доларів і призначила повторний процес з метою визначення точної суми.

Пізніше в листопаді федеральний суд в Сан-Хосе оголосив про 290 млн доларів, які південнокорейський гігант повинен буде заплатити Apple. Представники Samsung, проте, наполягають, що компанія порушила інтелектуальні права Apple максимум на 52 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: