Львів отримає 11 мільйонів євро від ЄБРР та Німеччини

П'ятниця, 27 грудня 2013, 15:42

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит до 6 мільйонів євро, а Міністерство навколишнього середовища Німеччини - паралельний інвестиційний грант до 5 мільйонів євро на розвиток транспортної інфраструктури у Львові.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЄБРР, передає УНІАН.

За інформацією банку, даний проект дозволить подовжити трамвайний маршрут №4 у Львові, який зв'яже основний житловий масив Сихів з центром міста.

"Передбачається, що в результаті подовження маршруту до Сихова, в якому проживає близько 150 тисяч львів'ян, обсяг пасажирських перевезень громадським транспортом зросте на 25%", - зазначає видання.

Реклама:

Також наголошується, що проект буде сприяти як підвищенню надійності та ефективності екологічного громадського електротранспорту, так і його більш активному використанню, що призведе до значного скорочення викидів шкідливих речовин автомобілями.

Як йдеться у повідомленні, нова інвестиція є продовженням першого проекту, що був ініційований містом і ЄБРР в 2009 році, і велика частина якого вже успішно реалізована.

Попередній проект включав в себе реконструкцію трамвайних колій, автомобільних доріг і відповідної інфраструктури уздовж двох найбільш завантажених маршрутів у Львові, впровадження системи управління дорожнім рухом, фінансування модернізації трамвайної інфраструктури та депо, а також придбання рухомого складу.

Також повідомляється, що технічне співробітництво в цьому проекті забезпечувала Європейська комісія через свій Фонд інвестицій в рамках політики сусідства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: