Western Digital прощається з інтерфейсом Parallel ATA

Вівторок, 24 грудня 2013, 14:49

Американська компанія Western Digital прийняла рішення про припинення виробництва жорстких дисків з інтерфейсом Parallel ATA.

Про це повідомляють "Вести.ru".

За інформацією видання, останніми в асортименті стануть моделі WD800AAJB, WD1600AAJB, WD2500AAJB, WD3200AAJB, WD4000AAJB і WD5000AAJB об'ємом 80, 160, 250, 400 і 500 Гбайт відповідно.

Як наголошується, замовлення на перераховані пристрої від дистриб'юторів і OEM-виробників будуть прийматися до 29 грудня поточного року, після чого Western Digital буде здійснювати тільки їх гарантійне обслуговування.

Реклама:

Вже більше десяти років тому інтерфейс Parallel ATA змінив інший стандарт - Serial ATA. До справжнього моменту перший зі згаданих видів вже практично "вимер".

Експерти давно задавалися питанням, чому деякі компанії все ще продовжують виробляти такі накопичувачі. Тепер таких вендорів стало ще на один менше.

Як повідомлялося, один з основних конкурентів Western Digital - співвітчизниця Seagate Technology - заявив про покупку виробника мережевого устаткування і пристроїв для зберігання інформації Xyratex Ltd за приблизно 374 млн доларів.

Метою такої покупки стало бажання компанії посилити виробничу ланку в ланцюжку виготовлення дискових накопичувачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!