У владі не бачать причин знижувати тарифи для населення

П'ятниця, 20 грудня 2013, 13:00

Нацкомпослуг не бачить підстав для перегляду тарифів на послуги з теплопостачання для населення через зниження вартості російського газу для України.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг Валерій Саратов, передає "УНІАН" .

"Під час розрахунку тарифів на теплову енергію, яка виробляється для потреб населення, використовується вартість природного газу українського видобутку - разом з ПДВ це 163 долара/тис.куб.м. Як бачите, нова вартість російського газу в 268,5 доларів/тис. куб.м перевищує ту, яка використовується зараз. Тому в комісії зараз відсутні підстави для перегляду тарифів на теплову енергію для населення", - сказав Саратов.

За його словами, зниження тарифів на теплову енергію для таких категорій споживачів як "бюджет" та "інші", а це бюджетні організації та бізнес-структури, виходячи з укладених з РФ домовленостей, може становити близько 20-25%.

Реклама:

"У вартість гігакалорії теплової енергії для таких організацій поки ще закладена стара ціна природного газу в розмірі 450 доларів/тис.куб.м. Виходячи з досягнутих президентом України домовленостей про нову ціну на газ, безперечно, вартість теплової енергії повинна бути переглянута. За нашими попереднім підрахунками, тарифи на теплову енергію для категорій споживачів "бюджет" та "інші" можуть бути зменшені приблизно на 20-25 %", - зазначив глава Нацкомпослуг.

Нагадаємо, 17 грудня в Москві після засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням президентів України і РФ Віктора Януковича і Володимира Путіна було оголошено про низку домовленостей, зокрема, про зниження вартості російського газу для України до 268,5 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!