Україна подвоїла поставки газу з Польщі

П'ятниця, 8 листопада 2013, 20:35

Постачання газу до України через польську газотранспортну систему з середи, 6 листопада, в порівнянні з середньодобовими поставками в перші дні листопада збільшилися більш ніж удвічі - до близько 3 млн кубометрів на добу.

Про це свідчать дані польської компанії Gaz System, передає УНІАН.

Згідно з даними, з початку поточного місяця через пункт "Хермановіце" в Україну щодня, за винятком понеділка, коли було прокачано близько 1,1 млн кубометрів, поставлялося близько 1,4 млн кубометрів газу.

Заявка на п'ятницю, 8 листопада, з поставок також була на рівні близько 3 млн кубометрів.

Реклама:

Дані Gaz System свідчать про те, що за перший тиждень листопада в Україну поставлено більше газу, ніж за весь жовтень, коли поставки були практично припинені через занадто високу ціну газу.

Польська PGNIG, яка в кінці жовтня реалізувала тестові поставки газу в Україну за контрактом з "ДТЕК Трейдинг", повідомила, що поки "продовжує консультації" про можливість постійних поставок на більш тривалий строк.

У компанії Gaz System повідомили, що комерційна таємниця забороняє їм оприлюднити інформацію, які компанії прокачують газ в Україну і в яких обсягах, і що вони можуть подавати тільки загальні дані.

Як повідомлялося, минулого місяця поставки газу в Україну через Польщу скоротилися в 6 разів - до 14 млн кубометрів, що "Нафтогаз України" пояснив занадто дорогою його ціною.

Водночас в кінці місяця вперше в історії почала постачати газ в Україну польська PGNIG, яка домовилася про постачання на "кілька днів" до 3,5 млн кубометрів газ на добу.

"Нафтогаз України" купує газ, який транспортується через Польщу, за контрактом з німецькою RWE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!