Банкірам встановили дедлайн для вибивання боргів з українців

П'ятниця, 8 листопада 2013, 13:44

Банкірам дали тільки півроку на стягнення кредитних боргів з поручителя.

Про це йдеться у рішенні Судової палати у цивільних справах Верховного Суду у справі, де банк зажадав у поручителя виплатити йому борг по кредиту через два роки після закінчення терміну кредитного договору, пишуть "Вести".

Як пише видання, ВСУ відмовив банку у стягненні грошей і постановив, що кредитор може вимагати з поручителя гроші протягом дії кредитного договору і ще протягом шести місяців після закінчення його терміну.

"Якщо пройшло вже півроку і один день, то банк не зможе наполягати на стягненні боргів з поручителів. У них з'явилася додаткова лазівка​​, щоб уникнути матеріальної відповідальності", - розповів старший партнер адвокатської компанії "Кравець та Партнери" Ростислав Кравець.

Реклама:

Надання поручительства - поширена практика. Ще з 2007 року, видаючи великі позики українцям (автокредити та іпотеку), банки почали наполягати на додатковому забезпеченні - поручительство третіх осіб. І позичальники приводили в фінустанови своїх рідних і близьких.

Але тепер поручителям стане легше - кредитори не зможуть з них вимагати старі борги, - пише видання.

Тим часом банкіри розгорнули справжню війну з людьми, які вирішили підмалювати в довідці про доходи зайвий нулик. Все частіше покупцям фальшивих документів доводиться відповідати перед судом - банки завалили суди позовами на тих, хто взяв кредит за підробленою довідкою і перестав платити.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: