Базова інфляція в Україні другий місяць поспіль становить 0,1%

Четвер, 7 листопада 2013, 15:28

Базова інфляція в Україні в жовтні 2013 року у порівнянні з вереснем 2013 року збереглася на рівні 0,1%, при цьому показник базової інфляції зафіксований другий місяць поспіль після нульового або негативного показника базової інфляції з початку року.

Про це повідомляється на сайті Державної служби статистики, передає УНІАН.

За інформацією Держстату, у жовтні проти грудня 2012 базова дефляція сповільнилася до 0,1%. У річному вираженні, до жовтня 2012 року, збереглася інфляція на рівні 0,1%. За січень-жовтень 2013 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, збереглася інфляція на рівні 0,3%.

Базова інфляція виключає короткострокові нерівномірні зміни цін під впливом окремих факторів, які носять адміністративний, подієвий, а також сезонний характер. Переважно мова йде про цінову динаміку, яка не враховує зміни цін на продовольство та енергоносії.

Реклама:

Як повідомлялося, інфляція в Україні в жовтні 2013 року у порівнянні з вереснем прискорилася до 0,4%, при цьому зростання споживчих цін у порівнянні з попереднім місяцем зафіксовано вперше з травня поточного року.

У річному вираженні зафіксовано уповільнення дефляції до 0,1%, з початку 2013 року - також уповільнення дефляції до 0,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!