Міндоходів спростить митний контроль для "прозорих" підприємств

Середа, 6 листопада 2013, 19:15

Міндоходів визначило правила отримання підприємствами статусу уповноваженого економічного оператора, який дозволяє підприємствам користуватися спеціальними спрощеннями, визначеними Митним кодексом.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства доходів і зборів.

За інформацією Міндоходів, при отриманні такого статусу підприємства зможуть автоматично надавати митницям заявлену митну вартість при мінімумі документів, розміщувати без участі митниці на складах товар, вивантажувати його і знімати пломби.

"Для отримання статусу уповноваженого економічного оператора підприємство повинно не менше трьох років здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, відповідати певним вимогам, зокрема, звітності, платоспроможності і стандартів безпеки" , - йдеться в повідомленні.

Реклама:

За словами фахівців Міндоходів, розроблений наказ сприятиме впровадженню європейських стандартів у регулюванні діяльності суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Тим самим національні стандарти митних процедур наблизяться до європейських, а це в свою чергу дозволить спростити митний контроль в країнах ЄС тим українським підприємствам, які працюють прозоро і мають бездоганну репутацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!