"Нафтогаз" планує розрахуватися з "Газпромом" за рахунок теплокомуненерго

Понеділок, 4 листопада 2013, 19:15

Одним із джерел погашення боргу НАК "Нафтогаз України" перед російським "Газпромом" за поставлений природний газ буде стягнення заборгованості з підприємств комунальної теплоенергетики.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є інші джерела. Ви знаєте, що ми зараз наполегливо працюємо над розрахунками теплокомуненерго з "Нафтогазом" і за рахунок цих коштів розрахуємося з нашими партнерами", - сказав міністр.

Як повідомлялося, 29 жовтня голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що Україна поки не оплатила постачання газу за серпень у розмірі 882 млн доларів.

Реклама:

На селекторній нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва він запропонував "найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це і передбачено в контракті".

Медведєв, у свою чергу, зазначив, РФ може перейти на авансові платежі за газ з Україною, якщо не буде рішення найближчим часом.

Коментуючи ситуацію із затримкою розрахунків за спожитий російський газ, прем'єр-міністр Микола Азаров у той же день заявив, що уряд країни тримає питання розрахунків з Росією за газ на контролі, але ця проблема двох господарюючих суб'єктів - НАК "Нафтогаз України" і "Газпрому".

При цьому він зазначив, що певні проблеми є, але вони не критичні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!