В "Укрзалізниці" обіцяють зарплатне покращення на 5%

Четвер, 28 листопада 2013, 11:05

"Укрзалізниця" прийняла рішення про чергове підвищення тарифних ставок і окладів працівникам залізничної галузі на 5%.

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці", передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, гендиректор Сергій Болоболін запропонував членам профспілки залізничників самостійно визначитися з термінами запровадження підвищення окладів, щоб галузь змогла витримати фінансове навантаження в умовах значного зменшення обсягів вантажоперевезень, які формують основну дохідну частину фінансово-економічних показників галузі.

"При підвищенні зарплати на 5% середньомісячне фінансове навантаження галузі збільшиться на 90-100 млн гривень, а в річних обсягах, орієнтовно, це збільшення наших витрат на зарплату на 1 млрд гривень. Ми прогнозуємо, що наступного року обсяг вантажоперевезень збільшиться на 1%, що дозволить профінансувати збільшення зарплатного фонду", - цитується в повідомленні Болоболін.

Реклама:

Водночас гендиректор "Укрзалізниці" повідомив, що в умовах зменшення доходів від вантажоперевезень прийнято рішення про те, що з 16 грудня 2013 апарат "Укрзалізниці" тимчасово буде працювати в режимі неповного робочого тижня.

"Через зменшення обсягів вантажоперевезень до кінця 2013 року галузь недоотримає 3,5 млрд гривень від запланованих показників. Така фінансово-економічна ситуація вимагає режиму економії для збереження кадрів, тому починаємо з управлінської структури - апарат "Укрзалізниці" перейде на неповний робочий тиждень з 16 грудня 2013. Підкреслюю, це стосується тільки управлінського апарату", - сказав він.

Він уточнив, що зміни в тривалості робочого тижня працівників апарату "Укрзалізниці" не вплинуть негативно на забезпечення вантажних і пасажирських перевезень.

Рішення про введення неповного робочого тижня та підвищення годинних тарифних ставок та посадових окладів працівникам узгоджені з профспілкою галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!