Росія вважає неприйнятними вимоги МВФ до України

Субота, 2 листопада 2013, 11:37

Вимоги Міжнародного валютного фонду до України підвищити ціни на послуги житлово-комунального господарства є неприйнятними.

Про це заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов, пишуть "Українські новини".

"Звичайно, Україна вважає, що на сьогоднішній день може бути відновлена ​​співпраця з Міжнародним валютним фондом. Але, як ми бачимо співпрацю з МВФ, вона теж буде пов'язана з цілою низкою непопулярних рішень, які, мабуть, будуть вимагатися від України. Тому що до недавнього часу, те, що ми знаємо, з моєї точки зору, і, перш за все, з політичної точки зору, було абсолютно неприйнятим", - сказав Зурабов.

Посол також прокоментував закиди на адресу російських посадових осіб, які нібито чинять тиск на Україну для того, щоб запобігти підписання угоди про асоціацію з Україною та Європейського союзу.

Реклама:

На його думку, необхідно ще раз розглянути всі плюси і мінуси східного інтеграційного вектора.

Дипломат нагадав, що російські банки надавали кредити українському бізнесу, а газ в підземні сховища в Україні закачувався за преференційними для України цінами.

"Все, що відбувається останнім часом, свідчить про те, що за будь-якої риторики, яка б не звучала, Росія не відмовляється допомагати своєму стратегічному партнеру, і, звичайно, вона не сприймає Україну та український народ як недружній, як країну, чиї проблеми не близькі як на побутовому, так і на державному рівні. Це, безумовно, не так", - додав Зурабов.

Таким чином, за словами посла, Росія зацікавлена ​​розвивати тісну співпрацю з Україною.

Підсумувавши, Зурабов зазначив, що потрібно не лише шукати шляхи вирішення проблемних питань, але й адекватно оцінювати перспективи співпраці двох країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: