Рада ЄС не прийняла рішення щодо асоціації з Україною

Понеділок, 18 листопада 2013, 18:25

Рада Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ 28 країн - членів ЄС не прийняла рішення по Україні, однак залишила "відкритими двері" для Києва, якщо він виконає умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомив міністр закордонних справ головуючої в Євросоюзі Литви Лінас Лінкявічус, передає УНІАН.

"Я думаю, що це було передбачувано, що ми не приймемо жодного рішення, як я про це сказав до початку засідання. Я можу підтвердити, що жодного рішення не було прийнято. Я вірю, що це добре, тому що також немає негативного рішення. Двері залишаються відкритими", - сказав він.

У той же час Лінкявічус констатував, що українці "повинні виконати необхідні умови, і вони це обіцяли зробити".

Реклама:

"Побачимо, можливо, Верховна Рада завтра буде результативною, що дуже допомогло - нам потрібен рух. Відклавши емоції, оцінивши ситуацію об'єктивно, якою мірою були виконані умови, ми зможемо прийняти рішення - не сьогодні, як я сказав, але я не виключив б, що ми повернемося до цього питання", - сказав литовський міністр.

"Це може статися в будь-який день, навіть в останній момент - у Вільнюсі. Все залежатиме від ситуації в Україні. Ці 10 днів до саміту будуть вирішальними", - пояснив Лінкявічус.

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле відмовився на брифінгу сказати, чи має Угода про асоціацію шанс на підписання у Вільнюсі.

"У ці дні, що залишаються, я не хотів би спекулювати, коли буде підписано угоду", - сказав він.

Як відомо, раніше планувалося, що на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ буде остаточно вирішено, чи підписувати Угоду про асоціацію з Україною на саміті у Вільнюсі 28-29 листопада.

Проте минулого тижня керівництво Європарламенту продовжило роботу місії Пета Кокса та Олександра Кваснєвського до самого саміту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: