Дорожній лист вилучать з переліку документів для перевезення вантажу

Понеділок, 18 листопада 2013, 16:45

Міністерство інфраструктури пропонує вилучити визначення "дорожній лист" і залишити єдиним основним документом на автомобільне перевезення вантажів товарно-транспортну накладну.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань регуляторної політики  розвитку підприємництва.

Зокрема, як зазначається, відповідна ініціатива міститься в наказі Мінінфраструктури, яким вносяться зміни до чинних Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом. Документ був погоджений Держпідприємництвом.

Проектом, зокрема, передбачається вилучити визначення "дорожній лист" і залишити єдиним основним документом на автомобільне перевезення вантажів товарно-транспортну накладну (ТТН).

Реклама:

В повідомленні зазначається, що внесення згаданих змін пов'язане з необхідністю приведення діючих Правил у відповідність до норм Законів України "Про автомобільний транспорт", "Про дорожній рух" і "Про міліцію", у тексті яких дорожній лист, як документ, необхідний для контролю, вже виключений.

Проектом передбачається, що перевезення продукції хімічної промисловості та медикаментів, що належать до небезпечних вантажів, здійснюється згідно з чинними Правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні.

Проте, якщо такі перевезення не врегульовані згаданими Правилами, то вони здійснюються відповідно до Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів та Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

Українським транспортним союзом висловлено підтримку щодо передбаченого проектом наказу механізму державного регулювання, також проект погоджено Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: