EastCoal, з активами в Україні, ініціювала процедуру банкрутства

Понеділок, 11 листопада 2013, 13:10

Канадська компанія EastCoal Inc. з вугільними активами в України 5 листопада ініціювала процедуру банкрутства.

Про це йдеться в біржовому повідомленні EastCoal, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, після початку процедури, настав 30-денний мораторій на задоволення вимог кредиторів EastCoal, термін якого може бути збільшений Верховним судом Британської Колумбії (Supreme Court of British Columbia, Канада).

До реструктуризації компанії буде залучена Deloitte Restructuring Inc.

Реклама:

У EastCoal підкреслюють, що продовжують шукати нові джерела фінансування, однак немає гарантій, що цей процес увінчається успіхом.

Як повідомлялося, напередодні EastCoal Inc. призупинила видобуток вугілля на шахті "Вертикальна" (Свердловськ Луганської обл.), перевівши її в режим консервації (care and maintenance), оскільки не змогла домовитися про залучення фінансування.

У зв'язку з фінансовими труднощами керівництво EastCoal також вирішило призупинити торги акціями компанії на TSX Venture Exchange і AIM . Крім того, відправлені у відставку два не виконавчих директора EastCoal.

Раніше EastCoal ініціювала санацію ТОВ "Інтер-інвест вугілля", що є оператором шахти ім.Менжинського.

У рамках санації була продана "Донбассенергоуглю" нова збагачувальна фабрика в Первомайську. Також прийнято рішення про передачу шахти ім.Менжинського ("Марія-Глибока", Первомайськ Луганської обл) в управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: