Fitch передрікає скорочення валютних резервів України

Вівторок, 8 жовтня 2013, 17:30

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings відзначає триваючий тиск на валютні резерви України.

Про це йдеться в повідомленні Fitch, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тиск на валютні резерви України і зниження ціни суверенних боргових зобов'язань вказують на ризики, до яких схильна країна, зважаючи на слабкість зовнішніх фінансів", - вказується в прес-релізі Fitch.

Як відзначає агентство, в України один з найнижчих коефіцієнтів зовнішньої ліквідності серед держав з рейтингом в категорії "B" , і це є одним з ключових негативних рейтингових чинників.

Реклама:

Fitch очікує, що запозичення і приплив капіталу будуть недостатніми для фінансування виплат за зовнішнім боргом і значного дефіциту рахунку поточних операцій в 2013 і 2014 роках.

"Це може викликати скорочення резервів і ризик різкого зниження курсу національної валюти, що являє собою фактор вразливості для кредитоспроможності держави, балансів банків і економіки в цілому", - наголошується в прес -релізі.

"Україна навряд чи знову отримає доступ на міжнародні ринки капіталу в найближчій перспективі", - вважають в Fitch.

При цьому в прес-релізі нагадується, що обсяг міжнародних резервів скоротився нижче рівня, еквівалентного обсягу імпорту за три місяці.

"У вересні резерви були відносно стабільними, склавши 21,6 млрд доларів. Уряд залучив дворічний синдикований кредит на 750 млн доларів. Проте агентство очікує подальшого скорочення валових міжнародних резервів", - вважають в Fitch.

Разом з тим, агентство відзначає, що Україна також може незабаром залучити кошти обсягом 3 млрд доларів від Export-Import Bank of China з пільговим періодом в п'ять років, що забезпечить приплив твердої валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: