Африка обігнала Латинську Америку за кількістю мільярдерів

Понеділок, 7 жовтня 2013, 15:24

Кількість мільярдерів в Африці зросло до 55 осіб.

Про це йдеться в дослідженні журналу Ventures, повідомляє "Прайм".

Дослідження свідчить про те, що більша частина найбагатших людей континенту проживають в Нігерії і ПАР.

The Financial Times зазначає, що кількість людей в Африці із фінансовим результатом більше 1 мільярда доларів виявилося більше, ніж було прийнято вважати. Як пише видання, згідно із попереднім дослідженням, число африканських мільярдерів оцінювалося в 16-25 чоловік.

Реклама:

"Я впевнений, що число мільярдерів більше ніж 55, але обговорення теми багатства досі під табу в Африці", - цитує FT засновника Ventures Чі-Чі Оконджо.

Сумарний статок 55 африканських мільярдерів оцінюється приблизно 145 мільярдами доларів.

Найбагатшоє людиною в Африці, за даними Ventures, є Аліко Данготе з Нігерії, який має активи в нафтовій, харчовій та інших галузях. Його статки оцінюються у 20 мільярдів доларів.

Друге місце в рейтингу зайняв фінансист Аллан Грей із статками 8,5 мільярда доларів. На третьому - Майк Аденуга з результатом 8 мільярдів доларів. Аденуга займається нафтовим і телекомунікаційним бізнесом.

Як зазначає FT, збільшенню кількості мільярдерів в Африці посприяв 10-річний період інтенсивного економічного зростання. Також позначилося і зростання ціни на нафту - з 20 доларів за барель на початку 2000 років до більш ніж 100 доларів за барель в даний час.

При цьому, згідно з результатами дослідження, Африка за кількістю мільярдерів обігнала Латинську Америку, в якій, за оцінкою Forbes, проживає 51 мільярдер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: