Росія заблокувала ввезення "молочки" із Литви

Понеділок, 7 жовтня 2013, 09:15

Росспоживнагляд з 7 жовтня призупинив поставки до Росії молочної продукції з Литви через претензії до її якості.

Про це заявив головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, пише "Ленат.ру" з посиланням на "Інтерфакс".

"Всі наші зауваження відносяться до основної лінійки постачальників Литви - "Пено Жвайгждес", "Шілутес Рамбінас", "Сваля", "Рокішкіо тікрас" та іншим", - повідомив глава Росспоживнагляду.

За словами глави Росспоживнагляду, з боку литовських виробників були допущені порушення вимог національного законодавства щодо інформування населення про відповідність продукту заявленим вимогам.

Реклама:

Крім того, заявив він, у ряді литовських молочних продуктів було виявлено дріжджі і цвіль у кількості, що значно перевищує нормативи, а також бактерії групи кишкової палички.

Про намір ввести обмеження на постачання молочної продукції з Литви Онищенко оголошував ще 17 вересня. Однак тоді головний санітарний лікар Росії не пояснював, яких компаній стосуватимуться обмеження і коли вони набудуть чинності.

За даними Національного союзу виробників молока Росії, частка литовської молочної продукції на російському ринку складає менше відсотка.

Заява Оніщенка про претензії до якості литовської молочної продукції прозвучала на тлі митного конфлікту Росії з Литвою, що виник у вересні 2013 року. Литва тоді висловила невдоволення ретельними перевірками, яким місцеві перевізники піддаються на російському кордоні і поскаржилася на ситуацію, що склалася в Єврокомісію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: