Королевська запевняє, що борги із зарплат скоротилися

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 10:50

За вересень заборгованість із зарплати зменшилася на 53,3 мільйона гривень або на 5,4%.

Про це сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає прес-служба міністерства.

"Останні півроку маємо позитивну тенденцію скорочення заборгованості із заробітної плати. За вересень борги зменшилися на 53,3 млн гривень або на 5,4%. З березня борги із зарплат скоротилися на 172,8 млн гривень", - сказала Королевська.

За її словами, зменшилася кількість підприємств, які мали заборгованість із зарплати. У порівнянні з початком року - на 514 підприємств або більше, ніж на чверть. Також з початку року погашено заборгованість із зарплати, яка була допущена в минулих роках, - у сумі 242 млн гривень.

Реклама:

"За 9 місяців поточного року всі види державної допомоги ("дитячі" виплати, а також виплати малозабезпеченим, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства) профінансовано у повному обсязі. З початку року на ці цілі було спрямовано понад 29 млрд гривень - на 5 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період 2012 року", - сказала Королевська.

Також, за її словами, повністю профінансовано пенсії, аж по вересень включно. Всього ж з початку року пенсій виплачено на суму 186,9 млрд гривень, що на 14,7 млрд гривень більше, ніж за перші 9 місяців минулого року.

"Власні доходи Пенсійного фонду за 9 місяців становили 122,3 млрд гривень - на 7,2 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року і на 650 млн гривень більше планових показників", - зазначила Королевська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: