В Іспанії зріс рівень безробіття

Четвер, 3 жовтня 2013, 10:49

Кількість зареєстрованих безробітних в Іспанії зросло вперше за сім місяців після зниження рівня зайнятості по закінченню туристичного сезону.

Про це пишуть "Вести Економіка" з посиланням на дані міністерства праці.

Згідно з даними, обсяг безробіття у вересні зріс на 0,5%, або на 25,572, до 4,7 млн, при цьому сектор послуг втратив 52 тис робочих місць. Проте кількість безробітних у сфері промисловості та будівництві продовжувала зменшуватися.

Прем'єр -міністр Маріано Рахой з ентузіазмом заявив, що це "кращі дані за вересень за багато років".

Реклама:

Іспанія знаходиться в стані рецесії протягом останніх чотирьох років, проте уряд прогнозує, що економіка зросте в поточному році.

"Дані виявилися краще того, що я очікував, - заявив Хосе Луїс Мартінес, економіст банку Citi в Мадриді. - Проте звіт свідчить скоріше про консолідацію, ніж про поступове поліпшення на ринку праці".

Багато економістів вважають, що щоквартальний огляд від Національного статистичного інституту Іспанії (NSI) краще відображає ситуацію, що склалася на ринку.

У липні комплексне дослідження ринку праці показало, що рівень безробіття в II кварталі знизився в перший раз за два роки.

Обсяг безробіття склав 26,3 % в II кварталі в порівнянні з рекордними 27,2 % в I кварталі. На частку туризму припадає близько 10 % ВВП Іспанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: