Fitch знизило рейтинг "дітища" Пінчука

Понеділок, 28 жовтня 2013, 17:46

Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента і пріоритетний забезпечений рейтинг найбільшого в Україні виробника трубної продукції компанії "Інтерпайп" до рівня "С" з "ССС".

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, рейтинг поворотності активів встановлено на рівні "RR4".

Як наголошується, зниження рейтингу обумовлене сумнівом аналітиків Fitch в здатності "Інтерпайпу" погасити корпоративний борг у розмірі 106 млн доларів на 1 листопада 2013 року.

Реклама:

"Ліквідність "Інтерпайпу" багато в чому обмежена внаслідок того, що Росія не відновила дію квот на постачання труб. Експорт труб на російський ринок понад існуючих обмежень зумовлює застосування 19% мита, що робить продукцію навряд чи конкурентоспроможною", - наголошується в повідомленні Fitch.

При цьому в агентстві відзначають, що досягнення компромісу щодо реструктуризації боргу, що є предметом активних переговорів "Інтерпайпу" з кредиторами, навряд чи змінить ситуацію, тому що сама по собі угода про реструктуризацію боргу найімовірніше не буде досягнута до кінця поточного року.

"Малоймовірно те​​, що угода буде досягнута до дати сплати боргу, що може призвести до платіжного дефолту", - відзначають в агентстві.

Як повідомлялося, в середині вересня Fitch Ratings вже знижував кредитний рейтинг "Інтерпайпу" до рівня "ССС" з "В-", пояснюючи свої дії операційною та фінансовою нестабільністю компанії, зумовленою кон'юнктурними подіями, в тому числі, митними проблемами з країнами Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: