Росспоживнагляд може повторно перевірити Roshen через невідповідність

Понеділок, 28 жовтня 2013, 09:19

Росспоживнагляд, який заборонив з кінця липня ввезення до Росії кондитерських виробів Roshen через претензії до її якості, готовий повторно проінспектувати фабрики тільки після зміни позиції української влади до російських експертів.

Про це передають "РИА новости" з посиланням на повідомлення російського відомства.

"Робота експертів Росспоживнагляду на території України проходила в неділовій і недружній обстановці, створюваної керівництвом Мінагропроду, яке виступило із заявами, спрямованими на дискредитацію експертів. З урахуванням виявлених проблем повторна перевірка українських фабрик можлива лише в разі принципової зміни позиції української сторони щодо усунення виявлених порушень та належного забезпечення ходу перевірочних заходів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, перевірка фабрик пройшла з 22 по 24 жовтня цього року на прохання української сторони.

Реклама:

"За результатами інспекції встановлено, що українська кондитерська продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам Росії за показниками мікробного псування - вмістом дріжджів і цвілевих грибів для ряду груп кондитерських виробів", - відзначило відомство.

Крім того, як зазначив Росспоживнагляд, система контролю якості в цій корпорації "не достатня для забезпечення безпеки, що поставляється на російський ринок продукції". Сировина не контролюється виробничими лабораторіями (включаючи токсичні елементи, пестициди, мікотоксини, антибіотики) і оцінюється тільки за супровідними документами постачальників.

"Основний постачальник сухого молока для фабрик Roshen - ПАТ "Бершадьмолоко" (Вінницька область) не входить до реєстру молокопереробних підприємств України, допущених до постачання в Російську Федерацію, що також є грубим порушенням встановлених вимог", - підсумували російські експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: