Оніщенко розповів про гнітюче враження від продукції Roshen

Неділя, 27 жовтня 2013, 09:35

Перевірка української кондитерської фабрики Roshen не задовольнила російських фахівців.

Про це заявив колишній керівник Росспоживнагляду, помічник прем'єр-міністра РФ Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проведена перевірка залишила гнітюче враження, незважаючи на всі запевнення про те, що у них сучасне виробництво з використанням сучасних технологій, що забезпечують високу якість та безпеку продуктів", - сказав Оніщенко.

Він зазначив, що українська продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам Росії за показниками допустимого рівня дріжджів і цвілі.

Реклама:

Крім того, основний постачальник сухого молока для продукції Roshen не входить до реєстру молокопереробних підприємств України, допущених для поставок на російський ринок, "що саме по собі є грубим порушенням", підкреслив Оніщенко.

"Звертає на себе увагу неділова і недружня обстановка, створювана російським фахівцям. При перевірці не було забезпечено компетентне представництво - експерти не зустрілися ні з керівництвом корпорацій, ні з міністерством аграрної політики", - сказав помічник прем'єр-міністра РФ.

Він зазначив, що з боку України лунали припущення про те, що російські інспектори прибули "для деякого промислового шпигунства, хоча склад учасників був доведений до ведення України".

"Це залишає багато питань і не дає однозначного розуміння цілей, які переслідувала Україна, запрошуючи фахівців на підприємства", - заявив Оніщенко.

Відповідаючи на питання про те, чи погодиться російська сторона провести повторну перевірку українських підприємств, Оніщенко сказав: "Тільки на підставі принципової зміни позиції щодо забезпечення самого ходу перевірочних заходів, які можуть служити підставою для вирішення цієї дуже складної системної проблеми".

Як повідомлялося, в липні Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: